mother like no other

Hello, itt Mimi

Hello, itt Mimi

Szülésre hangolódva

2020. szeptember 27. - helloittmimi

avagy császármetszés a korona árnyékában

Bár tudtam, mind tudtuk, hogy a járvány még itt lesz velünk a szülés várható időpontjában, nem vettem figyelembe. 

Most, hogy egyre közelebb a kíírt nap: kénytelen vagyok. 

Fogalmam sincs, hogyan alakulnak majd a  dolgok - ahogy lesz, úgy lesz. 

Aktuális érzéseimről meséltem a b.boom kismama divat blogján. 

Minden ugyanaz, mégis más...

Kismamanapló S03E03

A szorongás (bármi kapcsán) rossz érzés.  

A testképzavarral, táplálkozási zavarokkal küzdő nőknek bizony nehézséget okoz a babavárással kapcsolatos fizikai változások kezelése.

Tudom, ez sokak számára semmiség (időnként én is elszégyellem magam, hogy képes voltam ennyire rosszul érezni magam emiatt) mégis úgy érzem, fontos beszélni erről, mert ez egy valós probléma. 

A b.boom kismama divat oldalán megjelent legfrissebb posztomban az önszeretetről, a testem átalakulásáról meséltem. 

Fiú vagy lány?

- avagy mit súgott az anyai szív?

Kismamanapló S03E02

Hiszek a megérzéseimben, és úgy gondolom, hogy a nők valóban rendelkeznek hatodik érzékkel, főleg ha a gyerekükről van szó. 

Azt súgta a szívem, amit az ultrahang mutatott? 

Megtudhatjátok, ha elolvassátok a kismamanapló második epizódját a b.boom kismama divat oldalán! 

Rég nem jelentkeztem...

nem történt semmi különös, csak egy világjárvány. És még valami... babát várok!

Vendégblogom a b.boom kismama divat oldalán

Mintha átaludtam volna az elmúlt, rendkívül eseménydús mégis szürreálisan eseménytelen időszakot - 

nem jött az ihlet az íráshoz, pedig nagy dolgok történtek a világban, és a mi életünkben is. Inkább csak erről szeretnék beszélni! 

Eddig sem kicsi családunk az év vége felé bővül majd. Ahogy Dede mondja: jön a harmadik! 

Az első trimeszter kalandos, főleg kajával kapcsolatos fordulatairól írtam vendégszerzőként a bboom kismama divat oldalán. 

Ajánló

Minipiac - Minimag

Szeretem a különleges dolgokat. Bármiről is legyen szó (ruha, lakberendezés, babaholmik...) keresem azt, ami kilóg a sorból.... van benne spiritusz.

Azt hiszem anno ezért kezdtem el követni a  Minipiac Facebook oldalát is: legtöbbször olyan termékeket láttam az ajánlóban, amik felkeltették az érdeklődésemet. Nem volt cukimuki, sokkal inkább vagány, egyedi és ez üdítő volt a rengeteg babakék, felhős vagy elefántos cucc között, amikkel friss anyukaként akaratlanul is szembesültem. (Mert a kisfiúk fő színe még mindig a világoskék és ha újszülöttről van szó, biztosan van rajta zsiráf, felhő, vagy elefánt is, igaz? *ironikus nevetés beillesztése*)

A Minipiac egy gyűjtőoldal, ahol különböző szolgáltatók termékei közül válogathatsz a lehető legkényelmesebb módon - otthonról. 
Egy ideje külön kategória van az anyukáknak is (jár a piros pont!) sőt, ha megvetted már ami kell és a gyerek is elaludt, rengeteg szuper cikk között böngészhetsz helyben, a Minimagon ugyanis a legnépszerűbb női oldalak, bloggerek írásaiból szemezgetnek hétről hétre.

Mivel közeleg a karácsony (bizony, mindjárt itt van!) arra gondoltam, hogy megmutatom nektek az én aktuális kedvenceimet innen, hátha megszáll titeket az ihlet.


Idén először azt tűztem ki célul, hogy a saját csatornáimon a hazai tervezők, gyártók termékeire is fel fogom hívni a figyelmet november - decemberben: ez azért fontos misszió, mert tudom, hogy sok márka mögött keményen dolgozó anyuka áll. Megérdemlik, hogy a vásárlásainkkal támogassuk őket! ♥

Következzen hát egy szubjektív TOP 5, tőlem:

  • PlanToys Daru készlet

ujxdg8xtarxttca7dvszx46t0hui0c9u.jpg

Mondhatom, hogy közismert tény a fiam építkezések iránti rajongása. Nem volt kérdés, hogy ennek a játéknak helye van a válogatásomban! Nagyon szeretem a PlanToys termékeit mert strapabíró, minőségi játékok. Hosszú időn át kihasználható és ha már nincs rá szükség, biztosan tovább tudod adni mert kiállja az idő próbáját. 

https://www.minipiac.hu/hirdetesek/daru-keszlet-yogoplay-5877

  • Little Dutch fa versenypálya

 

 

kvo-rsj4qxkvt40n9-5m4kkwmqpx63tj.jpg

Amikor lányként bátyád van, nem sok választásod marad - ha szeretnél együtt játszani a testvéreddel, értékeled a kisautókat és traktorokat. Így volt ez az én időmben és most sincs másképp, a saját gyerekeimnél sem. Ha választani kellene, hogy minek van nagyobb esélye: nyerni a lottón vagy annak, hogy Dede királylányosat fog játszani Hédivel, a lottóra szavaznék!  Ez a gyönyörű, pasztell versenypálya viszont ideális hibrid, Tukinak is tetszene és Dede is boldogan brümmögne vele.

https://www.minipiac.hu/hirdetesek/little-dutch-fa-versenypalya-adventure-pink-onlinebabashop-hu-5545

  • Herbarting 'Mindent köszönök' ajándékcsomag

bij0it5u0v1vkiodt245iuezwzbmnfis.jpg

Nemrégiben ismerkedtem meg a Herbarting termékeivel és be kell vallanom, csakis pozitív benyomásokkal lettem gazdagabb. Az alapjáraton szkeptikus hozzáállásomat rövid idő alatt megváltoztatták a tapasztalataim: a védőkrém, a babafürdető, a kutyasampon (igen, ilyenek is vannak a kínálatban) mind-mind szuper, mesterséges adalékanyagtól mentes, minőségi kozmetikumok, amin látszik, hogy Zsófi, a Herbarting "anyukája", megálmodója szívvel-lélekkel tervezi és készíti.

https://www.minipiac.hu/hirdetesek/mindent-koszonok-csomag-anyukaknak-herbarting-6505

  • ANYUSKA - Adventi visszaszámláló gyerekeknek

dlrszng8wjsll_vwazc73yipgmcxh7m0.jpg

Ezt a cuki printet PDF formátumban tudjátok megvásárolni, elég csak egyszer, mert később annyiszor töltöd le, ahányszor szeretnéd! Nekem például sokkal szimpatikusabb, mint egy hagyományos adventi kalendárium, sőt úgy is el tudom képzelni, hogy a család együtt talál ki 'feladatokat' minden napra, így tényleg közös programmá válik az ünnepi készülődés.

 https://minipiac.hu/hirdetesek/adventi-visszaszamlalo-gyerekeknek-anyuska-6536

  • BIMBA DESIGN lemúros hátitáska 

zovv6rwoigyogbjmje3by3dpunlgb7as.jpg

Rajongok a gyerek hátizsákokért. Olyannyira, hogy sokszor magamnak veszek a nagyobbaknak szánt modellekből, egyszerűen nem tudok ellenállni nekik. Ez a fekete háti mintha nekünk lenne tervezve, komoly önuralmat kell gyakorolnom, hogy ne vegyem meg.

Ráadásul, ha beírjátok az oldalon a MINIPIAC10 kódot, -10% kedvezménnyel lehet a tiétek. 

https://minipiac.hu/hirdetesek/hatitaska-lemurok-fekete-bimba-design-5089

 

Azok, akik shopping helyett inkább olvasnivalót keresnek, kattintsanak a https://minimag.minipiac.hu/ linkre és szabad a vásár. 

A magazinrészlegen olyan népszerű oldalakról találtok tartalmat mint az NLC, a WMN vagy a Marie Claire és erős a blogger csapat is, csak néhány példát említve: Ypszilonanyu, Hárompötty  és az Anyu tervez írásai mellett időnként felbukkan ez-az tőlem is :) 

Nagyon közel állt a szívemhez a Harry Potter világát idéző gyerekruha kollekcióról szóló cikk, #örökrajongó, ide kattintva éritek el: https://minimag.minipiac.hu/cikkek/mini-boden-harry-potter-kollekcio-divat-gyerekeknek-2304

image.jpg

A Minipiacot keressétek: https://minipiac.hu/

Facebookon: https://www.facebook.com/minipiac.hu/

Instagramon: https://www.instagram.com/minipiac/ 

A Minimag linkje pedig: https://minimag.minipiac.hu/ 

 

Játékos fejlesztés -

MiNik - Játszva okosodunk kreatív bőrönd

Ebben a cikkben egy fejlesztőjátékot szeretnék ajánlani a 2-6 éves korosztály számára. 

Nem titok, hogy szívügyem a téma, akik ismernek tudják is rólam, hogy egészen pici koruk óta foglalkozom a gyerekeimmel. Hogy miért? Fontosnak tartom, hogy ezt az időszakot (amikor olyan az agyuk, mint a szivacs) a móka mellett tartalommal töltsük meg. Dedével pár hónapos korában kezdtem el apródonként a 'feladatozást' - akkoriban még jóval több időm és lehetőségem volt erre és rövid idő elteltével látszott, hogy sok mindenben jóval meghaladja a korát. Nagyon hamar kezdett el beszélni, remek a szókincse, a finommotoros készségei rohamtempóban fejlődtek - fejlődnek... hosszasan sorolhatnám az előnyöket, de felesleges, hisz úgyis értitek. 

dsc_0081.JPG

Pár hónapja az Instagramon találkoztam először a MiNik - Játszva okosodunk oldalával és már akkor tetszett, el is mentettem magamnak inspiráció gyanánt. Nagyon boldog voltam, amikor Hajni, a márka pedagógus "anyukája" megkeresett, hogy benne lennénk-e egy terméktesztelésben! A közös munka már a táska megtervezésével kezdődik. Alapvetően két korosztály számára készülnek, Kid a 2-4 éveseknek és Junior a 4-6 éveseknek. Az én gyerekeim a Kid táska két végét fedik le, ezért abban maradtunk, hogy úgy fog elkészülni a csomagunk, hogy legyenek benne Hédi számára izgalmas feladatok (hisz ő még nagyon picike) és olyanok is, amik Danit lekötik majd (neki pedig inkább a nagyobbaknak való lenne érdekes). 

dsc_0082.JPG

A táska borítóját is mi választhattuk ki, ezt az uniszex állatkás anyagot nagyon nekünk valónak találtam - semmiképp sem akartam fiús vagy lányosat választani, mert abból tuti veszekedés lenne. Ismeritek milyen, amikor a két tesó egymásnak feszül és hosszú (hangsúlyozom, HOSSZÚ) perceken át sikítoznak, hogy pontosan ki is kapta az adott játékot? Na ezt a helyzetet szerettem volna megelőzni és nem tévedtem, mert mindketten imádják az erdő lakóit. (Egyébként meg nézzétek már, mennyire cuki a macis gomb, amivel zárul! Ezek az apró részletek engem teljesen lenyűgöznek!) 

A táska 10 feladatot rejt. Mindegyikhez tartozik egy kis leírás, amit az első alkalommal érdemes a piciknek felolvasni, de tapasztalatom szerint a második - harmadik alkalommal már nincs rá szükség, emlékeznek rá és boldogan csinálják amit kell. 

img_7104.JPG

Dedének és Hédinek (érthető módon) más feladatok lettek a kedvencei. Dani szeret mindent, ami számolós, logikai - neki például ez az egyik favorit, amit a képen láttok. A színes pálcikákat a képnek megfelelően kell kirakni, az egyik oldalán számokat 1-10 között, a másik oldalán pedig meghatározott formációkat kell újraalkotni a lapkák segítségével. Ez szinte minden nap előkerül. 

img_7107.JPG

img_7109.JPG

Szintén nagyon szereti azt a feladatot, ahol a posztóból készült fát a kártya alapján, az adott évszaknak megfelelően kell feldíszíteni, majd egy zsineget kell körbevezetni a lyukakon és a végét masnira kötni. Ez például egy komoly fejtörő és olyan jó volt látni, hogy elsőre sikerült neki! Nagyon összpontosított, ahogy fűzte át a zsinórt én pedig végtelenül büszke voltam rá, hogy ilyen kis ügyes. 

dsc_0085.JPG

Hédinek egyértelműen az a kedvence, amikor spatulákból kell egy macit kirakni (a pálcikák megfelelő sorrendbe helyezésével) - ezzel hosszú percekig le tudja kötni magát. Nem mondom, hogy segítség nélkül sikerül neki de egyre ügyesebb és látszik, hogy tekernek a mókusok a fejében, ahogy csinálja. 

dsc_0092.JPG

dsc_0096.JPG

Mindkettejük szívcsücske a fagyis feladat: össze kell párosítani a megfestett spatulákat a hozzájuk tartozó "fagyival" - Tukinak ez még elgondolkodtató, Dedének viszont eszköz egy izgalmas szerepjátékhoz! Amióta megvan a bőröndünk, eljátsszuk ezekkel a fagyinyalókákkal, hogy Dede a boltos, én pedig a vásárló, aki kipróbálja az összes forgalmazott fagylaltot, majd elégedetten fizet (ez a lépés SOSEM maradhat el, viszont a kereskedő furcsa módon meg szokta tartani a visszajárómat!) 

img_7129.JPG

dsc_0088.JPG

A MiNik bőröndöt a Facebook oldalukon keresztül rendelhetitek meg, amit itt találtok: 

https://www.facebook.com/minikjatszvaokosodunk/

Instagram: 

https://www.instagram.com/minikjatszvaokosodunk/

Őszintén mondom nektek, hogy ez a játék minden fillért megér! Ideális karácsonyi vagy szülinapi ajándék, ha szeretnél valami hasznosat vinni, ami nem zenél, nem sípol, ráadásul egy magyar kisvállalkozást támogatsz vele. 
Ha érdekel benneteket, esetleg kérdésetek van a játékkal kapcsolatban, írjatok nyugodtan Hajninak a fenti elérhetőségeken, szívesen és készségesen válaszol mindenre. 

dsc_0083.JPG

dsc_0084.JPG

Helyzetjelentés -

hogyan tűnt el közel két hónap az életünkből?

Az imént, amikor a legutóbbi bejegyzésemet pötyögtem (aki még nem látta, elolvashatja itt: https://hello-itt-mimi.blog.hu/2019/10/21/mindenkinek_jar_5_perc_nyugalom) rádöbbentem, hogy nyár vége óta nem is adtunk életjelet magunkról!

Az ősz, és ezzel együtt az ovikezdés teljes gőzzel indított, így az elmúlt időszakban nem hogy blogolni, létezni is alig volt időm. 

Nagyon sűrű hetek vannak mögöttünk, de kezdem az elején és köszönöm, ha velem tartotok és elolvassátok ezt a személyes hangvételű írásomat. 

img_6811.JPG

Aki velünk tart Instagramon (https://www.instagram.com/_hello_itt_mimi_/) az többé kevésbé nyomon követhette, hogy Dede szeptember 2-án elkezdte az óvodát.
Meg kell hagyni, nem a hagyományos 'beszoktatást' jártuk végig - 3 hétig ültem bent vele minden egyes délelőtt, és úgy láttam, hogy nem haladunk semerre. Nagyon tetszett neki a csoport, a gyerekekkel is elvolt többé-kevésbé, az óvónéniket kifejezetten kedvelte már akkor is, de valahogy nem akart elszakadni tőlem. Aztán az egyik reggel megbeszéltük a csoport vezetőivel, hogy itt az idő: a következő napon beszéljem meg vele, hogy ott fogom hagyni és menjek el. Kicsit izgultam, hogy mi lesz de valahogy belső bizonyosságom volt afelől, hogy rendben lesznek a dolgok és nem hosszú időről van szó, hisz csak 4 órát jár. Nem mondom, hogy nem volt sírás, de két nap se telt el, és már ő kérdezte, mégis mikor indulunk a Cica csoportba? 
Jelen állás szerint hétvégén teljes letargia van amiatt, hogy nem lehet menni, sőt múlt szombaton dolgunk volt a városban és kérte, hogy kanyarodjunk már az ovi felé, hogy megnézzük: TUTI nincsenek ma bent? Nehogy kimaradjon! 
Nem tudom szavakkal kifejezni, hogy mennyire hálás vagyok az intézménynek, az óvónőknek, hogy ilyen szinten figyelembe vették a fiam igényeit, és rá is nagyon büszke vagyok, hogy igazi okos nagyfiúként jól vette az akadályokat. 
Azt is fontosnak tartom megemlíteni, hogy Dede állami intézménybe jár. Aki ismer, az tudja, hogy milyen szinten rettegtem attól, hogy a gyerekek ne magánoviba, suliba kerüljenek pusztán azért, mert én anno nem voltam óvodás, később pedig egy alapítványi suli magántanulójaként okosodtam és meg voltam győződve róla, hogy rövidke államista tapasztalatom elég ahhoz, hogy messzemenő következtetéseket vonjak le. Rengeteget beszélgettünk a férjemmel, anyósommal a témáról és bár úgy éreztem, hogy nagyon nagy erőt kell vennem magamon, hogy az elképzeléseimből alább adjak, beláttam, hogy igazuk volt és a félelmem a mi esetünkben alaptalan volt. Öröm nézni, hogy Dede kivirul és látványosan fejlődik az óvónők kezei között, és ami ennél is fontosabb, látom és érzem is, hogy nagy szeretettel fordulnak felé és nekem ez számít igazán. 

img_6877.JPG

Lépjünk tovább a tematikával: Hédi
Családunk macskája heteken belül két éves lesz! Sok értelemben igazi második gyerek a kislányom - alkalmazkodóképes, talpraesett, és sokkal fejlettebb, mint a kora. Úgy három hónappal ezelőtt, egyik pillanatról a másikra közölte, hogy nem kell több pelus. Teljesen magától szobatiszta lett. (Írtam is erről, a leszoktató bugyis posztban, ha emlékeztek!)
Egy ideig ráadtam éjszakára a pelenkát (sőt, most is nyugodtabb vagyok, ha rajta van) de ő nem él vele: szorgalmasan ébreszt minden egyes alkalommal, amikor az éjszaka közepén rájön a szükség. Titokban kinövesztett újabb két fogat (de ez is olyan, hogy egyik héten még nem volt ott semmi, majd a következő héten egy fogmosásnál döbbenten tapasztaltam, hogy kettővel több lett!) 
Beköszöntött a rózsaszín korszak, nagyon édesen úgy mondja: "színű" - és minden színű, amit kiválaszt magának. Ruha, cipő, játék, mesekönyv, tök mindegy csak színű legyen. Nagyon határozott elképzelése van a divatról, vele nem tudom eljátszani mint a fiammal, hogy kedvemre öltöztetem az aktuális hangulatomnak megfelelően. Hédi megmondja mit akar felvenni, és nem fél harcba szállni velem, ha nem egyezik az elképzelésünk. Sokszor nyer. 
Nagyon jót tesz nekünk, hogy napi pár órát kettesben tudunk tölteni. A korábban kizárólag apán csimpaszkodó Tuki felfedezte, hogy van anyja, aki szereti is őt :)) és azóta lelkesen követ mindenhová, mint egy kiskacsa.  Összeszoktunk, és be kell vallanom, hogy remek érzés megtapasztalni, hogy fontos vagyok neki. (Tudom, ez alapvetés lenne, de egy olyan nőnek mint én, aki sérült az anya-lánya kapcsolatban, rengeteget számít a visszacsatolás!) 

img_6098.JPG

Végül egy pár gondolat ami igazán személyes... 

Mostanában sokat gondolkodom a gyerekvállalás témáján. Nagyon szeretnénk még gyereket. Amióta együtt vagyunk a férjemmel, nem volt kérdés számunkra, hogy nagy családot, sok gyereket szeretnénk. Mindkettőnknek rendkívül sokat számítanak a hagyományos értékek, amit a házasság és a család képvisel. Fontosnak tartjuk az egymásnak tett eskünket és nem kérdés, hogy a csemetéinkért életünk végéig felelősséget vállalunk minden értelemben. Korábban nem figyeltem meg magamon amit az utóbbi időben gyakran: irigykedem azokra a nőkre, akik megosztják a közösségi médiában, hogy új élettel bővül a családjuk. Persze nem olyan értelemben, hogy sajnálom tőlük - távol álljon tőlem minden ilyesmi! Mégis, amikor egy ehhez hasonló poszttal találkozom, összeszorul a gyomrom, mert nem vagyok biztos benne, hogy a mi családunk valaha kiegészülhet majd. Nem tudom biztosan, hogy az az egészségügyi akadály, ami ennek az útjában áll, meg fog-e szűnni vagy sem, mindenesetre próbálom feltérképezni, hogy mi van emögött: valóban nem teljes még a falkánk? Csak mi vágyunk nagyon arra, hogy többen legyünk? 
Az anyaság számomra új dimenziót nyitott meg: kivirultam, megtaláltam önmagam, a munka után ez volt az első olyan dolog amiben azt éreztem, hogy TÉNYLEG nagyon nekem való, jól csinálom és élvezem is.  Most viszont úgy érzem, hogy elveszik tőlem, amiben a legjobban otthon vagyok - a gyereknevelés örömét. 
Holott tudom, hogy Dani és Hédi is nagyon kicsik még, velük is jó pár évem van még, hogy 'babák' legyenek, de ülök a gondolataimon és nem tudom hova tegyem őket. 
Az is lehet, hogy szimplán nincs most itt az ideje, és pár év múlva újra visszatérhetünk a kérdésre. Remélhetőleg nem fogom ennyire borúsan látni a helyzetet, de én már csak ilyen vagyok - a végletek embere, nekem nincs köztes állapot :)

img_6880.JPG

Remélem nem untattalak Benneteket. És ígérem, hogy igyekezni fogok gyakrabban jelentkezni izgalmas témákkal, a családon túl. 

img_6035.JPG

Mindenkinek jár 5 perc nyugalom

- még a babáknak is

Tudom, nehéz elhinni az én szélvész királykisasszonyomról, hogy félénk kislány pedig nagyon is az - főleg ha hangokról van szó. 

Nem ő volt az a csecsemő, akit a hajszárító zúgása ringatott álomba. Amióta hazahoztuk a kórházból, ordít ha erős zaj van a környezetében. 

Emiatt a házimunka is elég nehezen kivitelezhető mellette - délelőtt, amíg Dede oviban van, szeretem letudni a kötelező köröket (aka mosás-főzés-takarítás, másnéven SZENTHÁROMSÁG) de nem egyszerűsíti meg a dolgot, hogy amint bekapcsolok valamit, Tuki éktelen sírásba kezd és nem is hagyja abba egészen addig, amíg a "veszély" el nem hárul. 

Két főellensége van: a turmixgép, és a porszívó. 

Hetekkel korábban kaptunk egy 3M fültokot, amit kifejezetten gyerekeknek terveztek (Peltor Kid néven fut) és arra tartogattam, hogy amikor Dede kimegy az építkezésre az apukájával markolókat csodálni, ne zavarja, hogy minden munkagép iszonyú zajjal dolgozik. 

Egyik délelőtt jött az isteni sugallat, hogy porszívózás közben mi lenne, MI LENNE, HA feltenném Tukira a fültokot, hátha úgy megúszom a balhét. Nagyon bánom, hogy nem vettem fel a kis arcát amikor bekapcsoltam mellette a porszívót: 

először rám nézett, aztán a porszívóra, aztán megint rám - látszott rajta, hogy nem hiszi el, hogy most tényleg megy és nem hallja. Nagyon édes volt. 

img_6292.JPG

Azóta rendszeresen használjuk főzés közben is (így a turmixgép is pipa, már nem mumus!) de annyira rákapott, hogy néha csak úgy magára aggatja, és elmélkedik benne. 
Nekem is megfordult a fejemben, hogy kicsit elcsenem tőlük amikor épp szinkronban szirénáznak és nem lehet mellettük megmaradni. (Tudom, csak 7 éves korig ajánlott, de felpróbáltam és tökéletes :D)

Készítettem egy videót róla, ahogy olvasgat miközben én rendet rakok a szobájában, nézzétek meg az Instagram oldalunkon. Kattints a linkre: https://www.instagram.com/p/B3kMcyehBrX/

És ha szeretnétek valami halálosan cukit is látni, csekkoljátok ezt a videót YouTube-on - a kisbabán ugyanez a Peltor Kid fülhallgató van, csak más színben: 

Termékteszt -

Littleberry leszoktató pelenka

2019. szeptember 12. - helloittmimi

Az elmúlt hetekben teszteltük a Littleberry leszoktató pelenkáját Hédivel. 

img_5081.JPG

A márka egy lett családi vállalkozást takar, 2017-ben indultak, személyes érintettségük volt az indikátor:  épp akkor készült megszületni legapróbb családtagjuk és az anyukában erős késztetés volt, hogy az eldobható termékeket ne csak ők, hanem minél többen környezetbarát megoldásra cseréljék. (Korábban is mosiztak már, hisz igazi nagycsaládosok és gondoltak is arra, hogy jó lenne valami saját dologgal előrukkolni, de a tervezgetést hosszú szünet követte, az ötlet csak évekkel később manifesztálódott a való világban.) 

Ti hallottatok korábban leszoktató pelenkáról? Bevallom, nekem az újdonság erejével hatott, viszont nagyon jó időben találtunk egymásra, Tuki ugyanis egyik napról a másikra magától elhagyta a pelenkát. Tök érdekes, mert mindkét gyerekem magától lett szobatiszta, nem tréningeztünk erre mert annak a híve vagyok, hogy a gyerekek jelzik, ha megérett erre a helyzet. Emiatt nem is foglalkoztatott a kérdés, de most, hogy 'helyzet van' kénytelen voltam beleásni magam a témába. A nappalok már stabilan, baleset nélkül zajlanak, az éjszakát viszont még nem merem bevállalni, így a lehető legjobbkor jött a megkeresés a zoldpelus.hu nagyon kedves tulajdonosától, Timitől - aki maga is két kisgyermek édesanyja.

48362293_2541318245909121_8323754457686867968_n.jpg

Timi, a zoldpelus.hu tulajdonosa gyönyörű babáival

Azt is be kell vallanom, hogy a korábbi mosis kudarcunk után (Dedével próbálkoztunk, de nem lett meg az igazi, és a sok kiázott éjszaka elvette a lelkesedésem) kicsit tartottam tőle, hogy mi lesz a végeredmény, de én vagyok a legboldogabb, hogy pozitív csalódásról számolhatok be, a Littleberry leszoktatója csillagos ötösre vizsgázott nálunk.

Külsőre úgy néz ki, mint a mosható testvérei - egy csinos, pöttyös külsőbe patenttel kell rögzíteni a belsőt (ez az úgynevezett snap-in-one megoldás). A belső egy szürke, microfleece anyag és meglepően jó nedszívó tulajdonságokkal bír. 

Hédi elég sokat iszik, még éjszaka is felkel legalább kétszer, ráadásul jön a foga, így tényleg tekintélyes mennyiséget kellett elnyelnie a Littleberry pelenkájának. 

A weshopban a BambinoMio hasonló termékei is kaphatók, akik mosiznak, azoknak nem is kell többet mondanom, biztosan találkoztak már ezzel a gyártóval. Nagyon szép, színes mintákat terveznek, nekem ez a trópusi a kedvencem. 

potty-training-pants-tropical-island-web_2.jpg

A leszoktató pelus nagyon jó környezetbarát alternatíva az átmeneti időszakra, amíg végleg elköszöntök a pelenkázástól! 

A Zöldpelus webshopot itt találjátok: 

https://zoldpelus.hu/

A BambinoMio leszoktató bugyikat itt találjátok: 

https://zoldpelus.hu/termekek/leszoktato-pelenkak/

A Littleberry termékeket (egyelőre nincs fent a tesztelt darab, de hamarosan érkezik!) itt találjátok: 

https://zoldpelus.hu/termekek/sio-snap-in-one-pelenkak/

A Littleberry weboldalát itt találjátok: 

http://www.ilovelittleberry.com/

süti beállítások módosítása