mother like no other

Hello, itt Mimi

Hello, itt Mimi

Játékos fejlesztés -

MiNik - Játszva okosodunk kreatív bőrönd

2019. október 28. - helloittmimi

Ebben a cikkben egy fejlesztőjátékot szeretnék ajánlani a 2-6 éves korosztály számára. 

Nem titok, hogy szívügyem a téma, akik ismernek tudják is rólam, hogy egészen pici koruk óta foglalkozom a gyerekeimmel. Hogy miért? Fontosnak tartom, hogy ezt az időszakot (amikor olyan az agyuk, mint a szivacs) a móka mellett tartalommal töltsük meg. Dedével pár hónapos korában kezdtem el apródonként a 'feladatozást' - akkoriban még jóval több időm és lehetőségem volt erre és rövid idő elteltével látszott, hogy sok mindenben jóval meghaladja a korát. Nagyon hamar kezdett el beszélni, remek a szókincse, a finommotoros készségei rohamtempóban fejlődtek - fejlődnek... hosszasan sorolhatnám az előnyöket, de felesleges, hisz úgyis értitek. 

dsc_0081.JPG

Pár hónapja az Instagramon találkoztam először a MiNik - Játszva okosodunk oldalával és már akkor tetszett, el is mentettem magamnak inspiráció gyanánt. Nagyon boldog voltam, amikor Hajni, a márka pedagógus "anyukája" megkeresett, hogy benne lennénk-e egy terméktesztelésben! A közös munka már a táska megtervezésével kezdődik. Alapvetően két korosztály számára készülnek, Kid a 2-4 éveseknek és Junior a 4-6 éveseknek. Az én gyerekeim a Kid táska két végét fedik le, ezért abban maradtunk, hogy úgy fog elkészülni a csomagunk, hogy legyenek benne Hédi számára izgalmas feladatok (hisz ő még nagyon picike) és olyanok is, amik Danit lekötik majd (neki pedig inkább a nagyobbaknak való lenne érdekes). 

dsc_0082.JPG

A táska borítóját is mi választhattuk ki, ezt az uniszex állatkás anyagot nagyon nekünk valónak találtam - semmiképp sem akartam fiús vagy lányosat választani, mert abból tuti veszekedés lenne. Ismeritek milyen, amikor a két tesó egymásnak feszül és hosszú (hangsúlyozom, HOSSZÚ) perceken át sikítoznak, hogy pontosan ki is kapta az adott játékot? Na ezt a helyzetet szerettem volna megelőzni és nem tévedtem, mert mindketten imádják az erdő lakóit. (Egyébként meg nézzétek már, mennyire cuki a macis gomb, amivel zárul! Ezek az apró részletek engem teljesen lenyűgöznek!) 

A táska 10 feladatot rejt. Mindegyikhez tartozik egy kis leírás, amit az első alkalommal érdemes a piciknek felolvasni, de tapasztalatom szerint a második - harmadik alkalommal már nincs rá szükség, emlékeznek rá és boldogan csinálják amit kell. 

img_7104.JPG

Dedének és Hédinek (érthető módon) más feladatok lettek a kedvencei. Dani szeret mindent, ami számolós, logikai - neki például ez az egyik favorit, amit a képen láttok. A színes pálcikákat a képnek megfelelően kell kirakni, az egyik oldalán számokat 1-10 között, a másik oldalán pedig meghatározott formációkat kell újraalkotni a lapkák segítségével. Ez szinte minden nap előkerül. 

img_7107.JPG

img_7109.JPG

Szintén nagyon szereti azt a feladatot, ahol a posztóból készült fát a kártya alapján, az adott évszaknak megfelelően kell feldíszíteni, majd egy zsineget kell körbevezetni a lyukakon és a végét masnira kötni. Ez például egy komoly fejtörő és olyan jó volt látni, hogy elsőre sikerült neki! Nagyon összpontosított, ahogy fűzte át a zsinórt én pedig végtelenül büszke voltam rá, hogy ilyen kis ügyes. 

dsc_0085.JPG

Hédinek egyértelműen az a kedvence, amikor spatulákból kell egy macit kirakni (a pálcikák megfelelő sorrendbe helyezésével) - ezzel hosszú percekig le tudja kötni magát. Nem mondom, hogy segítség nélkül sikerül neki de egyre ügyesebb és látszik, hogy tekernek a mókusok a fejében, ahogy csinálja. 

dsc_0092.JPG

dsc_0096.JPG

Mindkettejük szívcsücske a fagyis feladat: össze kell párosítani a megfestett spatulákat a hozzájuk tartozó "fagyival" - Tukinak ez még elgondolkodtató, Dedének viszont eszköz egy izgalmas szerepjátékhoz! Amióta megvan a bőröndünk, eljátsszuk ezekkel a fagyinyalókákkal, hogy Dede a boltos, én pedig a vásárló, aki kipróbálja az összes forgalmazott fagylaltot, majd elégedetten fizet (ez a lépés SOSEM maradhat el, viszont a kereskedő furcsa módon meg szokta tartani a visszajárómat!) 

img_7129.JPG

dsc_0088.JPG

A MiNik bőröndöt a Facebook oldalukon keresztül rendelhetitek meg, amit itt találtok: 

https://www.facebook.com/minikjatszvaokosodunk/

Instagram: 

https://www.instagram.com/minikjatszvaokosodunk/

Őszintén mondom nektek, hogy ez a játék minden fillért megér! Ideális karácsonyi vagy szülinapi ajándék, ha szeretnél valami hasznosat vinni, ami nem zenél, nem sípol, ráadásul egy magyar kisvállalkozást támogatsz vele. 
Ha érdekel benneteket, esetleg kérdésetek van a játékkal kapcsolatban, írjatok nyugodtan Hajninak a fenti elérhetőségeken, szívesen és készségesen válaszol mindenre. 

dsc_0083.JPG

dsc_0084.JPG

süti beállítások módosítása