mother like no other

Hello, itt Mimi

Hello, itt Mimi

Nyaralás totyogókkal -

második felvonás.

2019. augusztus 21. - helloittmimi

Akik régóta követnek, talán emlékeznek a tavaly augusztusi élménybeszámolómra, amiben arról írtam, hogy a nagy elvárások után milyen kudarcos volt a nyaralásunk. (Az újaknak röviden - hónapok óta erre sóvárogva és halálosan fáradtan futottunk be az egy hetes horvátországi pihenésünkre, az akkor két és fél éves Dedével és 9 hónapos Tukival. Mondanom sem kell, hogy borzalmas lett a végeredmény, rengeteget veszekedtünk és a nagyon eltérő igények miatt egyikünk sem úgy jött haza, hogy egy kicsit is feltöltődött volna.) Örömmel jelentem, hogy az idei év minőségi ugrás volt ehhez képest! Külföldre ugyan nem jutottunk el, de egy rövid, egy hetes balatoni pihenést össze tudtunk hozni, és legnagyobb meglepetésemre olyan szinten zökkenőmentes volt, hogy csak ámultam és bámultam. 


img_3634.JPG

Persze, Murphy résen volt ugyanis az első (!!!) napon sikerült úgy lebetegednem, hogy négy napig nem tértem magamhoz. Sorban követtek a gyerekek is, és mire mi jobban lettünk Bajszinak elkezdett tombolni az allergiája - de arra jutottam, hogy igazából nem is baj, hogy így alakult és nem akkor okozott káoszt, amikor hazajövünk és indul a mókuskerék, az ovi…

a2ce36dd-72e3-4461-8ac5-6255ac7c6208.JPEG

Visszatérve a nyaralásra: hónapról hónapra érik be a gyerekek kapcsolata, már külső szemlélőnek is észrevehető módon. Tuki idejekorán felzárkózott a bátyjához, és a beszédét leszámítva (amiben még van hová fejlődnie :D) simán hozza a két évvel idősebb testvére szintjét, félelem nélkül megy fel a meredek mászókára (természetesen egyedül) és remegve ugyan, de lecsúszik az apjával a vízicsúszdán, nehogy kimaraadjon valamiből, amiben Dani részt vesz.

213f16d3-f1dc-482f-bd4d-b7d8dd0fe4b4.JPEG

A napirendjük azonos, itthon is együtt alszanak és a nyaralás alatt sem volt másképp, emiatt együtt kelnek és fekszenek. Egyikük sem pihen napközben, úgyhogy reggel (ha szerencsém volt) 7-től este 7-ig folyamatosan ment a játék, utána gyors fürdés és fektetés - így este 9 óra magasságában ért véget a napjuk, mint itthon. Szerintem nagyon sokat számított, hogy a rutin fix pontjain nem változtattunk ez alatt az idő alatt sem a reggeli és esti szokásainkat változatlanul meg tudtuk tartani, direkt nem terveztünk olyan programot ami ezt érintené, talán ettől is voltak mindketten ilyen jófejek. 

a3120556-3af9-440d-a67d-b15c412ee046.JPEG
Kifejezetten jót tett nekik az a fél nap, amit az apjukkal hármasban töltöttek amíg én zsepi hegyek között vergődtem az ágyban (és nekem is sokat javított a közérzetemen az a 4-5 óra áldásos csend, viccen kívül)
2018-cal ellentétben idén kifejezetten gyerekbarát, nyugdíjas stílusú*  nyaralást toltunk és megállapítottam, hogy jó döntés volt, mert így volt működőképes és megspóroltunk magunknak egy csomó idegeskedést, amit egyébként nem tudtunk volna elkerülni. (* Nyugdíjas nyaralás: sok láblógatás, kevés séta, jó ételek, semmi buli :D) 

899c42f0-6e2a-48ea-bbd2-2035fc0314c1.jpg
Amiért ezt egyáltalán nem bánom és nem lemondásként élem meg az az, hogy időről időre eszembe jut, milyen különleges időszaka ez az életünknek. Ezek azok a nyarak, amire később óriási nosztalgiával fogok visszaemlékezni: azok az évek, amikor úgy éltünk együtt, szimbiózisban, hogy mi voltunk a gyerekek számára A világ, hogy nem volt ciki a többi gyerek előtt a puszi, és összesimulva kívántunk egymásnak békés álmokat… Ezekért a pillanatokért megéri áldozatot hozni, mert ebből fogok erőt meríteni a szürke hétköznapokon, amikor kevés a lelki munícióm.

e8e613a9-ab48-4501-b67a-3fd3226c5752.JPEG

Azt a két napot, amikor semelyikünk sem volt pusztulatosan rosszul, a Füred Wake területén töltöttük strandolással - eredetileg azért ezt a helyet választottuk, mert a férjem szeretett volna wakeboardozni, de ez természetesen nem jött össze, hála az allergiájának. 

Kifejezetten gyerekbarát pihenőhely, van homokos part, játszótér, rengeteg büfé, de egy campingről beszélünk ezért kisboltot és strandcikkest is találtok, nem is egyet. A vízicsúszda ingyenes és kultúráltan használják a vendégek, nem volt lökdösődés, pedig két pici gyerekkel mentünk fel, odafigyeltek ránk. 

Az árak teljesen normálisak, a fiúk pizzát és lángost is ettek, ami finom volt, én inkább a kávé - fagyi duóra szavaztam, azok is rendben voltak. 

A belépőjegy felnőtteknek 1500 forint, 2 év felett 800 forint, 2 év alattiaknak nem kell fizetni. Ha wakeboardozni is szeretnétek, azért plusz jegyet kell váltani szintén 1500 forinért ( de ez nem tartalmazza magát a wakeboardozást, viszont azt nem a recepción kell fizetnetek.) 

5b075045-5a28-4881-ac37-6b58e9e08b37.JPEG

süti beállítások módosítása